24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Karp w galarecie z rodzynkami


Składniki:

  • Karp
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 10 kostek cukru
  • sól
  • pieprz
  • rodzynki
  • migdały

Sposób przygotowania:

Sprawić karpia i pokrajać na kawałki. Głowę, kręgosłup, ogon i płetwy użyć na wywar wraz z cebulką i marchewką. Ugotowany wywar przecedzić i włożyć do niego pokrajane kawałki karpia oraz głowę. Gotować powoli 30 min. Dodać migdały, rodzynki, pokrajaną ugotowaną marchewkę i przetartą cebulę oraz cukier; dalej gotować 30 min. Wyjąć na półmisek kawałki ryby i głowę. Oblać zastygającym sosem.

Poziom trudności:

łatwy