24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Kugel z mąki


Składniki:

  • 0.5 kostki margaryny lub 12.5 dkg łoju wołowego
  • 1.5 szkl. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 0.5 łyżeczki papryki w proszku
  • sól
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko oraz startą na tarce cebulę i wymieszać. Ciasto dobrze wyrobić i uformować bochenek. Gotować w posolonej wodzie 10 min. Położyć na garnku z czulentem i wstawić do piekarnika. Podawać do czulentu.

Poziom trudności:

łatwy