24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Śledź siekany


Składniki:

  • 50 dkg filetów śledziowych a la matyjas
  • 3 średnie cebule
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 ml octu 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Filety namoczyć na 0.5 h w dużej ilości zimnej wody. Osączyć i osuszyć. Drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Dodać oliwę, cukier i ocet. Dokładnie wymieszać. Podawać jako przekąskę z biały pieczywem.

Poziom trudności:

łatwy