24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Śledź w majonezie jabłkowym


Składniki:

  • 80 dkg śledzi
  • 25 dkg majonezu
  • 15 dkg jabłek
  • 15 dkg cebuli
  • 15 dkg ogórków kiszonych
  • sól
  • cukier i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wymoczone i oprawione płaty śledziowe ułożyć na półmisku i pokryć masą majonezową. Masę majonezową przygotowujemy przez dodanie do majonezu koszernego (gotowego lub przyrządzonego w domu) pokrojone w drobne kosteczki surową cebulę, ogórki kiszone oraz utarte na grubej tarce o grubych otworach jabłka. Do wymieszanej masy dodajemy sól, cukier i pieprz do smaku.

Poziom trudności:

łatwy