24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Matzerbrajt


Składniki:

  • 1 paczka macy
  • 1 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 0,5 kostki masła
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Miksujemy jajka i mleko. Macę kruszymy na kawałki i zalewamy gorącą wodą tak aby zmiękła i powstała z tego lekka papka. Zgniecioną macę dodajemy do zmiksowanych jaj. Po wymieszaniu całości powstaje omletowa masa, którą smażymy na maśle kilka minut, dopóki się nie zetnie. Placek opiekamy z dwóch stron. Kroimy na kawałki jak tort. Podajemy z cukrem, marmoladą lub cynamonem.

Poziom trudności:

łatwy