24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Placek żydowski


Składniki:

  • 2 jaja
  • 0.5 kostki margaryny
  • 2 budynie czekoladowe
  • 2 przyprawy piernikowe
  • 1 słoik dżemu
  • 1 szkl. mleka
  • 3 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 czubate łyżeczki sody
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Margarynę, cukier, budynie, przyprawy piernikowe, dżem i mąkę wymieszać. Sodę z mlekiem wymieszać i wlać do ciasta - wszystko wymieszać razem z bakaliami. Wlać do blaszki i piec ok. 30 - 45 min.

Poziom trudności:

łatwy