24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Ryba po żydowsku I


Składniki:

  • 1 kg karpia
  • sól
  • 5 - 6 cebul
  • 4 kostki cukru

Sposób przygotowania:

Rybę sprawić, opłukać i pokrajać na kawałki. Na spód wanienki włożyć pokrajaną cebulę, a na niej ułożyć kawałki ryby (głowę, ogon) i kostki cukru, zalać zimną wodą, posolić, popieprzyć i gotować 30 - 40 min. W czasie gotowania dolewać ćwierć szkl. wody. Wyjąć rybę, zdjąć skórę, wyjąć ości, ułożyć na półmisku i zalać przetartym sosem.

Poziom trudności:

łatwy