24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Ryba po żydowsku


Składniki:

  • 1 kg ryby
  • tłuszcz do smażenia
  • 20 dkg cebuli
  • 2 żółtka
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 4 dkg rodzynków
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Oczyszczoną rybę odfiletować, zdjąć skórę, umyć, pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie rybę oprószyć mąką i usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku, polać ryby i zapiec.

Poziom trudności:

łatwy