24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Sernik Judyty


Składniki:

  • 1 kg sera
  • 8 jaj
  • 1 szkl. cukru
  • łyżka mąki krupczatki
  • margaryna
  • budyń śmietankowy (bez cukru)
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Jajka z cukrem utrzeć na gładko, dodać ser, zmiksować razem, dodać margarynę następnie budyń i łyżkę mąki. Na koniec obsypane w mące rodzynki, delikatnie wymieszać i wylać na formę. Piec przez 40 min. w piekarniku o temp. 170°C.

Poziom trudności:

łatwy