24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Surówka z czerwonej kapusty


Składniki:

  • 1/2 główki małej czerwonej kapusty
  • 1/2 główki małej białej kapusty
  • 1 duże czerwone jabłko
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 4 marchewki
  • Sos:
  • 1/2 szkl. majonezu (można dodać więcej)
  • 1/4 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • a nawet więcej
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Z tej porcji wychodzi duża micha surówki, jeśli nie zapraszasz na obiad całej rodziny, lepiej użyj połowy składników. Kapustę białą i czerwoną pokroić cienko w paseczki. Jabłko ze skórką i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W małej miseczce połączyć składniki sosu i wymieszać dokładnie z surówką. Wszystko przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Poziom trudności:

łatwy