24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Wątróbka siekana


Składniki:

  • 60 dkg wątróbki
  • 15 dkg cebuli
  • 0.15 l oleju słonecznikowego
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wątróbkę (wołową lub cielęcą) "opalić" żywym ogniem (upiec na ruszcie). Kuchnia żydowska nie dopuszcza bowiem smażenia lub gotowania wątroby. "Opaloną" wątrobę posiekać w drobną kostkę, dodać równie drobno pokrojoną surową cebulę, olej słonecznikowy oraz sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie wymieszać.

Poziom trudności:

łatwy