24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Porady >> Dobre rady dla poczatkujących kucharzy


Aby cielęcinę lub wątróbke przechować na kilka dni, należy zalać ją wczesniej mlekiem tak, aby była całkowicie zamoczona i włożyc do lodówki. Przed użyciem miesa trzeba je dokładnie wypłukać. Sposób ten pomoze zachować świeżość watróbki i cielęciny nawet do tygodnia.

Aby migdały łatwo sie obierały ze skórki, nalezy zalać je wcześniej wrzatkiem i odstawić na pare minut.

Aby jajka nie pekały podczas gotowania, dobrze jest osolić wode a skorupkę jajka przekłuć igłą.

Aby ryz był sypki, należy przed wrzuceniem go do wody usmażyć ryż na patelni, z małą ilościa oleju.

Aby ciasta i torty lepiej sie kroiły, należy zamoczyć nóż w goracej wodzie.