24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Bita śmietana z pomarańczą


Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremowej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 30 dag pomarańcz
  • 5 dag smażonej skórki pomarańczowej
  • bezy

Sposób przygotowania:

Śmietankę ochłodzić i ubić z cukrem pudrem. Pomarańcze umyć, opłukać gorącą wodą, osuszyć, ostrożnie obrać. Bezpośrednio przed podaniem pokroić pomarańcze w poprzek na krążki o grubości 3 mm. Na środku talerzyków układać po jednej bezie. Na bezy szprycować śmietankę, a z boku ułożyć krążki pomarańczy. Śmietankę posypać pokrojoną smażoną skórką pomarańczową

Poziom trudności:

łatwy