24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Budyń migdałowy I


Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • 0.5 l mleka
  • 1 opakowanie budyniu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • Owoce:
  • maliny
  • poziomki
  • truskawki

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić na patelni, dodać łyżkę cukru i płatki owsiane skropione olejkiem migdałowym. Gdy płatki zrumienią się, zdjąć z ognia. Po ostudzeniu wyłożyć nimi dno miseczek. Przygotować budyń waniliowy, wzbogacając go żółtkiem utartym z cukrem. Gdy budyń przestygnie, wymieszać lekko z pianą ubitą z białka. Wlać do miseczek, na wierzchu posypać owocami.

Poziom trudności:

łatwy