24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Budyniowa melba


Składniki:

  • 6 szkl. mleka
  • 125 g masła
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanych orzechów
  • 2 łyżki skórki pomarańczowj - kandyzowanej
  • owoce sezonowe do dekoracji
  • 4 budynie o smaku waniliowym
  • 2 łyżki rodzynek

Sposób przygotowania:

Budynie i mąkę rozprowadzić w 2 szkl. zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Połączyć z Budyniem i bakaliami. Zagotować ciągle mieszając. Gorący budyń przełożyć do formy. Ostudzić. Wstawić do lodówki na 6 h. Wyłożyć na talerz i udekorować owocami.

Poziom trudności:

łatwy