24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Budyniowy krem do tortu


Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 6 łyżek cukru
  • cukier waniliowy
  • Składniki do zagotowania:
  • 1 szklanka mleka
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki mąki tortowej

Sposób przygotowania:

Składniki do zagotowania dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Ugotować budyń. Odstawić do ostygnięcia. Wziąć 1 i 1/2 kostki masła, rozetrzeć i dodawać przestygnięty budyń. Jak będzie wszystko dobrze roztarte podzielić na dwie części i wg uznania do jednej dodać owoce, a do drugiej kakao (lub bakalie). Przełożyć biszkopt. Wstawić do lodówki.

Poziom trudności:

łatwy