24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Deser "Czarny Las" z kozim serem


Składniki:

  • ser kozi  70g (np. Merci Chef ! natura)
  • 50g mąki
  • 50g cukru
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka wanilii w płynie
  • 6 jaj
  • proszek do pieczenia
  • szczypta soli
  • okrągła foremka
  • nadzienie: 300g koziego sera (Merci Chef !), kandyzowane wiśnie, 100ml wiśniówki, 400g śmietanki, 140g cukru

Sposób przygotowania:

Ciasto:
Oddziel żółtka od białek. Dobrze wymieszaj żółtka z cukrem aż cukier się rozpuści. Następnie dodaj mąkę, śmietanę, wanilię i kozi ser. W osobnej misce ubij pianę na sztywno. Dodaj do niej cukier, sól i proszek do pieczenia i wymieszaj delikatnie. Połącz delikatnie obie masy. Wlej ciasto do blachy do pieczenia, włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200° .

Przygotowanie nadzienia:
Wymieszaj śmietankę z kozim serem, cukrem i sokiem z wiśni. Dodaj kandyzowane wiśnie i wiśniówkę.

Z gotowego biszkoptu wykrój 20 krążków ciasta przy pomocy foremki.

Przekładaj krążki ciasta na przemian z nadzieniem. Tak ułożony deser możesz udekorować wiórkami mlecznej gorzkiej czekolady, kandyzowanymi wiśniami oraz likierem wiśniowym. Warto zadbać o to, aby serwowane przez nas desery cieszyły nie tylko podniebienie ale również i oczy.

Poziom trudności:

średni

Źródło/Autor:

Merci Chef!