24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Deser brzoskwiniowo-jogurtowy


Składniki:

  • 40 dag (2 niepełne szklanki) jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 4 łyżki galaretki pomarańczowej w proszku
  • 2 spore brzoskwinie lub nektarynki

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zmiksować z jogurtem. Obrane ze skórki brzoskwinie przeciąć na połówki (usunąć pestki), pokroić w kostkę, rozłożyć do kompotierek (część zostawić do dekoracji) i zalać tężejącym jogurtem. Wstawić do chłodziarki. Gdy deser zakrzepnie, udekorować odłożonymi kawałkami owocu. (1 porcja - 110 kcal).

Poziom trudności:

łatwy