24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Deser jabłkowy


Składniki:

  • 1 paczka budyniu waniliowego
  • 0.5 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 50 dkg musu jabłkowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 paczka herbatników albo sucharków
  • 4 łyżki winiaku
  • 1.5 łyżki konfitur

Sposób przygotowania:

Budyń ugotować, połowę rozdzielić do miseczek i posypać cukrem, aby nie powstał kożuch. Połamać herbatniki (sucharki), ułożyć na powierzchni budyniu i skropić alkoholem. Mus jabłkowy (odparowany) wymieszać z dobrze namokniętymi rodzynkami (albo godzinę wcześniej wymieszać je z musem). Położyć warstwę na herbatniki, po czym wylać resztę budyniu, ubrać konfiturami i herbatnikami. Wystudzić.

Poziom trudności:

łatwy