24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Deser z budyniu


Składniki:

  • Budyń karmelowy albo toffi
  • pół litra mleka
  • bita śmietana (ubita z kremówki z cukrem albo śnieżka z torebki albo w sprayu)
  • łyżka albo dwie ajerkoniaku
  • wiórki czekoladowe albo kakao do posypania
  • ciasteczka albo dowolne owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, pamiętając żeby nie dodać za mało mleka, musi nam wyjść krem, a nie sztywny budyń. Po ostygnięciu nałożyć warstwę do salaterki, na to cienką warstewkę śmietany ubitej z ajerkoniakiem, potem znów budyń, bitą smietanę, budyń i dekoracyjny kleks śmietany. Deser posypujemy czekoladą i dekorujemy. Bitej śmietany powinno być raczej mniej niż więcej, w przeciwnym razie deserek może wyjść Wam za słodki. Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do budyniu.

Poziom trudności:

łatwy