24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Deser z czarnego bzu


Składniki:

  • 0.75 l lekko rozcieńczonego soku z czarnego bzu
  • 12 dkg cukru
  • 0.25 łyżeczki zmielonych goździków
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 1 szkl. mleka
  • 8 dkg mąki ziemniaczanej
  • 4 upieczone jabłka
  • 4 łyżki konfitur z czerwonych porzeczek lub innych

Sposób przygotowania:

Sok wraz z cukrem i przyprawami zagotować. Makę ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać, ciagle mieszając, do gorącego soku. Jabłka upiec w piekarniku a gdy skórka zacznie sie marszczyć wyjąć ostrożnie, odciąć nożem górną część i wybrać nożem górną część i wybrać nieco miąższu. Napełnić jabłka konfiturami i oblać sosem. Podać ciepłe.

Poziom trudności:

łatwy