24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Kasza manna z jagodami


Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • 2 łyżki trzcinowego Cukru Królewskiego
  • 1/2 laski wanilii
  • 3 łyżki kaszy manny
  • masło do posmarowania foremek
  • 200 g jagód
  • 1 płaska łyżka trzcinowego Cukru Królewskiego

Sposób przygotowania:

Do mleka wrzucam przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, wsypuję kaszę i gotuję 5 minut, ciągle mieszając. Dolewam śmietankę i gotuję kolejne 5 minut. Wyjmuję laskę wanilii i dodaję trzcinowy Cukier Królewski. Kaszkę przelewam do foremek posmarowanych masłem i odstawiam do lodówki na 20 minut. Jagody posypuję trzcinowym Cukrem Królewskim i nakładam na porcje kaszki.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Monika Mrozowska / Cukier Królewski