Przepisy >> Desery >> Kasza manna z jagodami

Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- 2 łyżki trzcinowego Cukru Królewskiego
- 1/2 laski wanilii
- 3 łyżki kaszy manny
- masło do posmarowania foremek
- 200 g jagód
- 1 płaska łyżka trzcinowego Cukru Królewskiego
Sposób przygotowania:
Do mleka wrzucam przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, wsypuję kaszę i gotuję 5 minut, ciągle mieszając. Dolewam śmietankę i gotuję kolejne 5 minut. Wyjmuję laskę wanilii i dodaję trzcinowy Cukier Królewski. Kaszkę przelewam do foremek posmarowanych masłem i odstawiam do lodówki na 20 minut. Jagody posypuję trzcinowym Cukrem Królewskim i nakładam na porcje kaszki.
Poziom trudności:
łatwy
Źródło/Autor:
Monika Mrozowska / Cukier Królewski