24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem bawarski


Składniki:

  • 6 platków żelatyny
  • 1 laska wanilii
  • 250 ml mleka
  • 5 żółtek
  • 100 g cukr
  • 300 ml śmietany 36%.

Sposób przygotowania:

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Laskę wanilii włożyć do mleka, mleko podgrzać i wystudzić. Żółtka ubić z cukrem w kąpieli wodnej. Krem z żółtek wymieszać z mlekiem i ubijać na parze aż zgęstnieje. Żelatynę wmieszać do kremu. Krem schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zastygającym kremem. Napełnić kremem miseczki, wstawić do lodówki.

Poziom trudności:

łatwy