24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem brzoskwiniowy


Składniki:

  • 15 dkg brzoskwiń bez pestek
  • 5 dkg cukru
  • 6 białek
  • 4 g żelatyny
  • 0.125 l wody

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie obrać, wyjąć pestki, przetrzeć przez rzadkie sito, a dosypawszy do nich cukru, ubijać całe 0.5 h. Zafarbować tą masę kilkoma kroplami karmelu, wlać też odrobinę żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Domieszać pianę, ubitą mocno z białek. Ubić wszystko razem, wylać do formy wysmarowanej oliwą i wynieść do piwnicy dla zastudzenia.

Poziom trudności:

łatwy