24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem czereśniowo-anansowy


Składniki:

  • 50 dkg ciemnych czereśni
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • małe opakowanie śmietany kremówki
  • 0.5 torebki budyniu o smaku kokosowym
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Przyrządzić budyń kokosowy wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Czereśnie umyć, kilka zostawić do dekoracji, a pozostałe wydrylować i osączyć. Ubić na sztywno śmietanę z cukrem i schłodzić. Wymieszać budyń z połową ubitej śmietany, przełożyć do pucharków po łyżce, na to ułożyć czereśnie, przykryć resztą budyniu, udekorować bitą śmietaną wyciskaną szprycą, czereśniami i plastrami ananasa.

Poziom trudności:

łatwy