Przepisy >> Desery >> Krem czereśniowo-anansowy

Składniki:
- 50 dkg ciemnych czereśni
- 4 plastry ananasa z puszki
- małe opakowanie śmietany kremówki
- 0.5 torebki budyniu o smaku kokosowym
- 1 szkl. mleka
- 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Przyrządzić budyń kokosowy wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Czereśnie umyć, kilka zostawić do dekoracji, a pozostałe wydrylować i osączyć. Ubić na sztywno śmietanę z cukrem i schłodzić. Wymieszać budyń z połową ubitej śmietany, przełożyć do pucharków po łyżce, na to ułożyć czereśnie, przykryć resztą budyniu, udekorować bitą śmietaną wyciskaną szprycą, czereśniami i plastrami ananasa.
Poziom trudności:
łatwy