24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem jabłkowy


Składniki:

  • 10 jabłek
  • 25 dkg cukru
  • 4 białka
  • konfitury
  • wanilia
  • 13 g żelatyny

Sposób przygotowania:

Umyte starannie jabłka upiec w piecu, a następnie przetrzeć przez sito. Gdy ostygną, wsypać ze 20 dkg cukru, a także kawałek wanilii utłuczonej wcześniej z cukrem, dalej wlać 0.125 l zawiesiny żelatyny, rozpuszczonej przedtem w gorącej wodzie i przestudzonej. Ubijać następnie tak długo, aż zbieleje. Białka ubić na pianę, wymieszać razem. Wszystko to włożyć do formy, wysmarowanej oliwą i wynieść w chłodne miejsce. Wyjąwszy z formy ubrać konfiturami.

Poziom trudności:

łatwy