24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem kakaowy do rolady biszkoptowej


Składniki:

  • Masło
  • 3 jaja
  • 0.5 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Jaja z cukrem ubić nad parą na puszystą, jednolitą masę tak, aby cukier był całkowicie rozpuszczony. Masło rozetrzeć na puszystą masę i dalej ucierając dodawać stopniowo masę jajeczno-cukrową. Gdy wszystkie składniki będą już dokładnie utarte dodać przesiane kakao i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę nakładać równomiernie na upieczone i wystudzone ciasto, po czym zwinąć w rulon. Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem lub posmarować niewielką ilością kremu i posypać wiórkami kokosowymi lub galanterią cukierniczą.

Poziom trudności:

łatwy