24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Krem kardynalski


Składniki:

  • 250 ml śmietanki kremowej
  • 3 dkg cukru pudru do śmietanki
  • 4 dkg migdałów
  • 30 dkg winogron, 3 dkg cukru pudru do owoców
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Winogrona przebrać, opłukać, część pozostawić do dekoracji, a pozostałe rozbić w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny. Śmietankę oziębić, ubić dodając pod koniec ubijania cukier puder. Następnie połączyć lekko z przecierem, nałożyć dekoracyjnie do kompotierek, udekorować wynogornami i migdałami. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Poziom trudności:

łatwy