24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Makagigi


Składniki:

  • 500 g maku
  • 350 g miodu
  • 100 g obranych migdałów

Sposób przygotowania:

Migdały posiekać. Miód wlać do rondelka i zagotować, gdy jest już gorący dodać do niego migdały i mak. Wymieszać i podgrzać, aż się masa trochę zesmaży. Wtedy wyłożyć ją na blat, przykryć folią aluminiową i wałkować. Gdy trochę przestygnie ugnieść masę i ponownie wałkować. Zanim zacznie całkiem zastygać pokroić makagigi na równe kwadraty lub prostokąty. Oczywiście można wykonać makagigi bez maku, używając miodu, cukru i na przykład orzechów, lub różnych bakalii i przypraw.

Poziom trudności:

łatwy