24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Mus jabłkowy z melisą


Przepis pochodzi z ksiązki „Fajna babka, ale ciacho” autorstwa Moniki Mrozowskiej – Szaciłło i Macieja Szaciłło.

Składniki:

  • 4 twarde kwaśne jabłka
  • 1 łyżeczka trzcinowego Cukru Królewskiego BIO
  • sok z połówki limonki
  • mała garść świeżej melisy
  • Dekoracja: trzcinowy Cukier Królewski BIO, 2 plasterki limonki, 2 listki melisy

Sposób przygotowania:

Jabłka obieram ze skórki, kroję w małą kostkę i wrzucam do garnka. Dodaję sok z limonki oraz trzcinowy Cukier Królewski BIO i duszę, aż jabłka staną się miękkie. Następnie miksuję na jednolitą masę. Podaję z drobno pokrojoną melisą, w wysokich szklankach ozdobionych trzcinowym Cukrem Królewskim BIO, plasterkiem limonki i listkiem melisy.

Poziom trudności:

łatwy

Ilość osób:

2

Źródło/Autor:

Monika Mrozowska / Cukier Królewski