24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Owoce leśne z jogurtem i zabajone


Składniki:

  • 100 g jagód
  • 100 g malin
  • 100 g poziomek
  • 100 g jeżyn
  • 300 ml jogurty naturalnego
  • 2 jaja
  • 50 g cukru pudru
  • 50 ml słodkiego, deserowego wina Marsala
  • 1 opakowanie Przyprawy do jogurtów KAMIS Fit up!

Sposób przygotowania:

Owoce wymieszać, rozłożyć do małych salaterek lub szerokich kieliszków, zalać jogurtem połączonym z Przyprawą do jogurtów KAMIS Fit up!. Żółtka ubić z cukrem pudrem na parze na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać wino Marsala. Masę rozlać do naczyń z owocami, następnie zapiec 2-3 min.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

30min

Ilość osób:

4

Źródło/Autor:

KAMIS Fit up!