24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Desery >> Tradycyjna pralina


Coś jak bursztyn...wspomnienie lata...mmm...

Składniki:

  • 200 g migdałów bez skórki
  • 200 g cukru.

Sposób przygotowania:

Na suchej patelni uprażyć migdały. W rondelku rozpuścić na średnim ogniu cukier, mieszać, aż lekko zbrązowieje. Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać z migdałami. Przełożyć na blaszkę lub papier do pieczenia, formując płaski placek. Stwardniałą masę połamać na kawałki lub pokruszyć w blenderze.

Uwagi:

Można jeść w całości lub pokruszonej użyć do posypywania lodów, ciast, owoców.

Poziom trudności:

łatwy