24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Boczniak po krasnoludzku


Składniki:

  • 250 g boczniaka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g marchwi
  • 50 g selera
  • 50 g pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • tymianek
  • pół łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę krótko dusić na tłuszczu, połączyć z drobno pokrojonymi grzybami, osolić i dusić jeszcze chwilę. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, 3 ziarna pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy oraz pół łyżeczki tymianku. Dusić podlewając co jakiś czas wodą. Na koniec odparować, oprószyć mąką i ogrzewać jeszcze kilka minut. Doprawić octem i cukrem. Dookładnie wymieszać. Przed podaniem usunąć przyprawy.

Poziom trudności:

łatwy