24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Boczniak smażony a la schabowy


Składniki:

  • 5 dużych kapeluszy boczniaka
  • 4 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki startej bułki
  • 3 łyżki masła
  • 2 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapelusze umyć, namoczyć kilka minut w mleku, posolić i przyprawić pieprzem. Po 15 min. obtaczać z obu stron w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, panierować w bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. Potem na małym ogniu dosmażyć jeszcze 10 min.

Poziom trudności:

łatwy