24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Boczniak smażony na dwa sposoby


Składniki:

  • Boczniak i przyprawy
  • oliwa
  • 1 sposób:
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 sposób:
  • mleko
  • mąka
  • jajko

Sposób przygotowania:

Umytego boczniaka: 1 sposób - posolonego maczamy w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej, smażymy na pateli na cimnozłoty kolor. 2 sposób - z jajka, mąki i mleka robimy ciasto jak na racuchy z przyprawami. Dobrze się komponuje z bazylią czy estragonem. Maczamy w nim boczniaka i smażymy na ciemozłoty kolor.

Poziom trudności:

łatwy