24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Boczniaki duszone na ostro


Składniki:

  • 500 g boczniaka
  • 1 szkl. wywaru z jarzyn
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Oczyszczone grzyby pokroić w paski. Dusić, aż do wydzielania soku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Zrumienić makę, zalać wywarem i dobrze wymieszać, dodac musztardę, pieprz, sól i szczyptę cukru. Sosem zalać grzyby i dusić do miękkości.

Poziom trudności:

łatwy