24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Gołąbki z grzybami


Składniki:

  • 300 g świeżych grzybów
  • 500 g świeżej kapusty
  • 2 cebule
  • 3-4 łyżki oleju
  • 2 łyżki stołowe margaryny
  • 2 szklanki sosu śmietanowego z przecierem pomidorowym
  • sól

Sposób przygotowania:

Głowkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.Następnie oddzielić liście i lekko pobić nerwy liściowe.Grzyby ugotowane drobno pokroić, wymieszać z posiekaną przesmażonącebulą, posolić i obsmażyć. Farsz kłaść na liściach kapuścianych i zawijać je w koperty.Gołąbki obsmażyć, zalać sosem śmietanowym z przecierem pomidorowym i dusić 30-40 minut.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

około 1 h