24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Gołąbki z pieczarkami


Gołąbki inaczej

Składniki:

  • mała główka kapusty, 40 dag pieczarek, łyżka oleju, 25 dag wędzonego boczku ze skórą, 2 łyżki kaszy manny, 1/2 l. rosołu ( z kostki ). SOS 2 cebule, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/2 szklanki rosołu ( z kostki ), 2łyżki oleju, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pieczarki obrać, pokroić. Z boczku odciąć skórę, pokroić w paseczki. Podsmażyć, dodać pieczarki, chwilę dusić. Przyprawić. Dodać kaszę mannę. Kapustę sparzyć, wyciąć głąb, wybrać najmniejsze liście. Na każdy nałożyć farsz, zwinąć. Na dno garnka położyć skórę z boczku, wyłożyć pozostałymi liśćmi i ciasno układać kapustę. Zalać rosołem, przykryć, gotować na małym ogniu. Cebule obrać, pokroić, zeszklić na gorącym oleju, dodać przecier pomidorowy, przyprawy, zalać rosołem. Dusić do miękkości. Gołąbki podawać z duszoną cebulą i pieczywem.

Poziom trudności:

łatwy