24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Kapelusze borowików panierowane


Składniki:

  • 8 dużych kapeluszy borowików (ew. pieczarek)
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, makę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wspaniale smakują z ziemniakami puree, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa.

Poziom trudności:

łatwy