24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Makaron conchigliette z grzybami


Składniki:

  • 25 dkg makaronu Sos: ½ kg grzybów leśnych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki sherry
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, pokroić wg upodobań. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, zeszklić ja nie rumieniąc. Po kilku minutach dodać grzyby i mieszając podsmażyć, wlać mleko, dusić przez 15 minut. Dodać sherry, zieloną pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Śmietanę dodajemy kończąc przygotowywanie sosu w ilości wg upodobań. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić dokładnie kilkakrotnie wstrząsając durszlakiem, dodać do rondla z sosem, wymieszać i podawać.

Poziom trudności:

średni