24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Ryż smażony po chińsku


Składniki:

  • 2-3 szklanki ryżu ugotowanego na sypko, 3 łyżki oleju, 1 jajo, 2 łyżki sosu sojowego, 1/2 szklanki posiekanych pieczarek, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól

Sposób przygotowania:

Olej rozgrzać na dużej patelni, wbić jajo, żółtko przebić widelcem tak, aby część żółtka, rozlała się na białku, smażyć na małym ogniu do ścięcia się jaja, wyjąć na talerz, pokroić w paski. Na patelnię włożyć pieczarki, smażyć do wyparowania soku, stale mieszając Dodać ryż, zielona pietruszkę, sos sojowy, paski jajka, lekko wymieszać, osolić. Podgrzewać aż wszystko stanie się gorące. Podawać z duszona marchewka.

Poziom trudności:

łatwy