24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Grzyby >> Ryż z pieczarkami i groszkiem


Składniki:

  • woreczek ryżu
  • łyżka oleju
  • 250g pieczarek
  • cebula
  • 2 łyzki masła
  • pół puszki zielonego groszku
  • posiekane nać pietruszki
  • łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować na pól miękko. Umyte i wyczyszczone pieczarki pokroić i dodać do lekko zarumienionej na patelni cebulki. Dusić kilka minut, a następnie wymieszać z ryżem, pietruszką.Dodać groszek. Doprawić solą i peiprzem. Żaroodporną miskę smarujemy masłem, wysypujemy bułką tarta i wkładamy tam ryż z pieczarkami, nieco go oklepując. Na wierzch dodac resztkę masła i całość włożyć do piekarnika. Po 20 min. wyjąć wszystko z formy, podawać z sosem pomidorowym.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

40 min.