24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Makarony >> Gniazda wstążki z kremem z awokado


Składniki:

  • 400 g makaronu gniazda wstążki Podravka
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 limonka
  • natka pietruszki
  • 2 cukinie
  • szczypta szafranu lub kurkumy
  • papryczka chili
  • pomidorki koktajlowe
  • 20 g sera parmezan
  • oliwa z oliwek
  • sól

Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Półtorej owocu zmiksować na gładką masę wraz z drobno posiekanym chili, sokiem z limonki, szczyptą soli i startym parmezanem. Pozostałe awokado pokroić w kostkę.

Cukinie pokroić w słupki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Dodać kawałki awokado, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość doprawić solą według uznania.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ze szczyptą rozgniecionego szafranu lub kurkumą, a następnie odlać ¼ szklanki wody z gotowania makaronu i dodać do kremu z awokado Makaron odcedzić, wymieszać z zielonym kremem z awokado oraz podsmażoną cukinią i pomidorkami.

Poziom trudności:

średni

Czas przygotowania:

20min

Ilość osób:

4-5os.

Źródło/Autor:

Kinga Paruzel / Podravka