24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Napoje >> Czekolada II


Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 2 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 kostki masła
  • 3 szkl. mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao.

Sposób przygotowania:

Wymieszać jedną szklankę mleka z dwiema szklankami cukru, jedną torebką cukru waniliowego i trzema kostkami masła. To stanowi płynną część przepisu. Część "stała": wymieszać dobrze 3 łyżki kakao z jedną szklanką mleka w proszku. Połączyć część stałą z płynną i wymieszać. Dodać bakalie - orzechy, rodzynki, migdały i inne (wedle uznania), wylać do płaskiej formy, włożyć do lodówki. Po ostygnięciu wiadomo - wypić:).

Poziom trudności:

łatwy