24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Amur pieczony w folii


Składniki:

  • 1 kg amura
  • tłuszcz do pieczenia
  • 10 dkg cebuli
  • 15 dkg pieczarek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek i sok z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania:

Amura przygotowywać jak amura saute. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Folię aluminiową wysmarować tłuszczem ułożyć rybę przekładając pieczarkami i cebulą, zawinąć starannie i upiec w gorącym piekarniku.

Poziom trudności:

łatwy