24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Amur po admiralsku


Składniki:

  • 1 kg amura
  • 35 dkg włoszczyzny bez kapusty
  • 15 dkg sosu majonezowego
  • 100 ml śmietany gęstej
  • 20 ml białego wytrawnego wina
  • 15 dkg pomarańcz
  • 15 dkg cytryn
  • 10 dkg pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • cukier i sok z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania:

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wodą, ugotować, pod koniec gotowania włożyć rybę i przyprawy. Ugotowaną rybę wystudzić w wywarze, następnie wyjąć, ułożyć na półmisku. Pomidory, cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z majonezem, winem i śmietaną, doprawić do smaku, polać rybę i udekorować.

Poziom trudności:

łatwy