24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Amur po litewsku


Składniki:

  • 1 kg amura
  • tłuszcz do pieczenia
  • 8 dkg ketchupu
  • 4 dkg migdałów
  • 3 dkg masła lub margaryny do zasmażki
  • 2 dkg mąki
  • 250 ml mleka
  • 4 dkg kawioru
  • 8 dkg żółtego sera
  • sól
  • gałka muszkatołowa do smaku.

Sposób przygotowania:

Amura przygotowywać jak amura saute, posypać przyprawami, tłuszczem i upiec w piekarniku. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, połączyć z kawiorem i migdałami, doprawić do smaku, zalać rybę, posypać startym serem i zapiec.

Poziom trudności:

łatwy