24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Amur po rybacku


Składniki:

  • 1 kg amura
  • tłuszcz do pieczenia
  • 4 dkg mąki
  • 2 jaja
  • 150 ml śmietanki
  • 10 dkg szyjek rakowych
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz i ketchup do smaku.

Sposób przygotowania:

Amura przygotowywać jak amura saute, pokrajać ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, oprószyć mąką, podsmażyć z obu stron. Jaja umyć, wybić ze skorupek do śmietanki, roztrzepać trzepaczką, dodać szyjki rakowe i posiekany koperek, doprawić do smaku, zalać ryby i zapiec.

Poziom trudności:

łatwy