24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Amur saute


Składniki:

  • 1 kg amura
  • 4 dkg mąki
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz i sok z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania:

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Następnie posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min., potem oprószyć solą i mąką, usmażyć.

Poziom trudności:

łatwy