24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Barszcz czerwony


Składniki:

  • 2 kg buraków podobnej wielkości
  • 2 litry wywaru może być z kostki
  • sól
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Umyte buraki w całości upiec w nagrzanym piekarniku. Po ostudzeniu obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do gorącego wywaru, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dolać olej. Uwaga: aby barszcz nie stracił koloru nie wolno doprowadzać go do wrzenia.

Poziom trudności:

łatwy